Évekig vert át, zsarolt egy nyolctagú banda egy 64 éves férfit, rengeteg pénzt csaltak ki tőle

2022. április 6. – 10:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

2017 elejétől 2021 tavaszáig több mint százmillió forintot csalt és zsarolt ki egy 64 éves férfitől közvetlenül egy férfi és két női társa: az érintettek a férfi bizalmába férkőztek, még a lakásába is beköltöztek. A bűncselekmény-sorozat elején főleg szóbeli fenyegetéssel zsarolták a férfit, később különféle sztorikkal csaltak ki tőle pénzt. Legtöbbször állítólagos műtétekre, orvosi beavatkozásokra kértek készpénzt, de volt olyan is, hogy azt mondták, hogy egyik ismerősük balesetet szenvedett és azonnal szüksége van segítségre. Máskor védelmi pénzt kértek különféle, nem bizonyított fenyegetésekre hivatkozva. A férfit a női tagok elcsábították, majd ezután többször milliós nagyságrendű összegekkel megzsarolták, írja a Police.hu.

Az egyik nő szerelmet színlelve verte át a férfit; még azt is elhitette vele, hogy közös gyermeküket várja. Utolsó alkalommal, 2021. május 18-án, az egyik fővárosi kórház előtt azért adott át az idős férfi a két nőnek több százezer forintot, mert egy állítólagos terhességi komplikáció miatti sürgős orvosi kezelést ki kellett fizetni az álorvosnak. A helyszínen az újpesti rendőrök is megjelentek, majd a pénzátadás után elfogták a 25 éves fóti B. Alexandrát és 36 éves nyírbátori R. Brigittát. Még aznap délután egy XV. kerületi családi házban a 34 éves budapesti N. Szabolcsot is őrizetbe vették, közülük két főt le is tartóztattak.

Később azonosítottak még másokat is, akiknek köze volt a csalásokhoz: az 50 éves B. Ferencet és a 34 éves K. Tímeát kétrendbeli zsarolás, az 52 éves V. Róbertet, az 51 éves S. Annát és 20 éves H. Dzsenifert pedig csalás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A IV. kerületi rendőrség az ügyet lezárta, és elküldte az ügyészségnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!