Két hidegfront is jön, hétvégére lehűl az idő

2022. április 5. – 12:48

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán a nap nagyobb részében túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk (17-22 fok). Késő délutántól, kora estétől azonban délnyugat felől erőteljes felhősödés kezdődik, bár akkor még számottevő csapadék nem várható.

Csütörtökön azonban hidegfront érkezik, délelőtt több helyen, délután keleten elszórtan fordulhat elő eső, zápor. Többfelé élénk, néhol időnként erős lesz a nyugati, délnyugati szél. A hőmérséklet reggel 3-9, délután 14-21 fok között várható.

Pénteken is többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és elszórtan fordulhat elő eső, zápor (16-23 fok). Majd estétől, illetve szombaton újabb hidegfront érkezik az Időkép előrejelzése szerint. Ez a hidegfront már erősebb lesz, többfelé számíthatunk esőre, záporokra, viharos szélre, sőt a jelenlegi számítások alapján szombaton délen zivatarra is van esély. Jó eséllyel több helyen ismét 10-20 mm eső hullhat szombat estig, ami tovább enyhítheti a szárazságot.

A szombati hidegfront miatt 5-6 fokkal visszaesik a hőmérséklet, szombaton 12-20 fokra, vasárnap hajnalban helyenként fagyra, vasárnapra 10-16 fokra számíthatunk.

Vasárnap napközben csökken majd a felhőzet, utoljára a keleti országrészben derül ki az ég. Hétfőn pedig újra derült, száraz időre számíthatunk, és a hőmérséklet is emelkedni fog (13-19 fok).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!