Magyar állampolgárságot kapott Puskás Ferenc unokája és dédunokája

2022. április 1. – 20:55

Másolás

Vágólapra másolva

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter állampolgársági dokumentumokat adott át Puskás Ferenc unokájának és dédunokájának – írja az MTI.

„Mitől nagy egy nemzet? Ez kevésbé területfüggő, és kevésbé lakosságszámtól függ, még csak nem is a nyersanyagoktól vagy a katonai erőtől, hanem van egy ezeknél fontosabb mérőszám. Ez pedig az, hogy tudott-e egy nemzet legendát adni a világnak, aki nem csak a saját nemzetét tudta boldoggá tenni (...), hanem más nemzetek fiait és lányait is”

– mondta beszédében, miután a Bozsik Aréna színpadán fogadták Isabela Damborena Puskast és Ane de Juan Damborenát.

Majd leszögezte, hogy szerinte az Aranycsapat legendás csatárának neve Magyarország szinonimájává vált, akit bármely nemzet polgárai örömmel idéznek az emlékezetükbe.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy Puskás mindenfajta cím és hivatalos procedúra nélkül hazánk nagykövete volt a világban, és az is a mai napig. Hozzátette, hogy Puskás nem pusztán a világtörténelem mindmáig egyik legjobb futballistája volt, hanem egyben kiváló ember is, akit még a vetélytársak is a legnagyobb tisztelettel emlegetnek.

Azt mondta, hogy szerinte Puskás Ferenc igaz magyar ember volt. „Még akkor is, ha a kommunista diktatúra ki akarta taszítani a magyarok sorából, mégis mindvégig haza akart jönni, és hazaszeretetét átörökítette az utódaira is” – fogalmazott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!