Ismerjék meg április igazi bolondját: a hétvégi időjárást

2022. április 01. – 09:50

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken kezdetben többfelé várható eső, zápor, majd délután a Dunántúlon már megszűnik a csapadék, főként keleten alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatarok. Többfelé élénk, erős lesz a szél. A maximum-hőmérséklet az ország északi és nyugati felén 7 és 12, keletebbre, délkeletebbre 13 és 20 fok között alakulhat, írja az Időkép.

Szombaton marad a felhős, borongós idő, dél felől ismét többfelé kialakulhat eső, zápor. A hegyekben már napközben, síkvidéken pedig estétől havas eső, havazás válthatja az esőt. Sokfelé marad a szeles idő. Délután 5-15 fok várható, délkeleten lesz melegebb, éjjel viszont sokfelé fagypont közelébe hűl a levegő.

Vasárnap kezdetben sokfelé várható havas eső, havazás, néhol eső, majd napközben csökken a csapadékhajlam, délután nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet. Élénk, erős, a Dunántúlon viharos lesz az északnyugati szél. Napközben csupán 5-10 fokot mérhetünk.

A hétfő reggel fagyos lesz, -5, +1 fok között alakulnak a minimumok, napközben 7-14 fokra számíthatunk. Csapadék ezen a napon már nem valószínű, több napsütés a déli, délnyugati tájakon várható. A délnyugatira forduló szél többfelé élénk, néhol erős lehet.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!