Elítélték a Deák téri kettős gyilkosság rablással és garázdasággal vádolt elkövetőit

2022. március 31. – 20:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve pénzbüntetésre ítélte a törvényszék a Deák téri kettős gyilkosság garázdasággal és rablással vádolt három elkövetőjét.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a három férfi a csütörtöki bírósági előkészítő ülésen beismerte bűnösségét, amivel lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Ők a negyed-, ötöd- és hatodrendű vádlottjai voltak annak a 2020 májusában történt Deák téri kettős gyilkosságnak, amelyben egy 16 és 21 éves fiú veszítette életét.

Az esetet az ügyészség így idézte fel: a hatodrendű vádlott az elsőrendűvel, Cs. Krisztiánnal szórakozott a Deák téren, míg az ügy negyed- és ötödrendű vádlottja az áldozatok társaságában tartózkodott. A hajnali órákban találkoztak egymással, ekkor az ötödrendű vádlott verekedni kezdett egy másik személlyel, ebbe Cs. Krisztiánék is becsatlakoztak. Ennek során veszítette életét a két fiú, akik közül az egyik a verekedésben részt vevő negyedrendű vádlott testvére volt.

A bíróság a negyed- és ötödrendű vádlottat társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság miatt 300 ezer és 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, míg a hatodrendű vádlott szintén társtettesként, csoportosan elkövetett rablás miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetést kapott három évre felfüggesztve. Ő aznap ráadásul egy másik társasággal is összeverekedett. Ekkor Cs. Krisztiánékkal előbb a gördeszkapálya mellett lévő társaság egy tagjának hangszóróját vették el, majd egy másikukat késsel meg is sebesítettek.

Cs. Krisztián, az ügy elsőrendű vádlottja a másod- és harmadrendű vádlottal együtt továbbra sem vallja magát bűnösnek. Az ő ügyük, amelyről a nyomozást novemberben zárták el, később folytatódik majd a bíróságon, írja az MTI.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!