Megvesztegethették az orvost a hamis koronavírus-igazolásokért, majd felháborodtak, amikor megfertőződtek

2022. március 30. – 09:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség egy háziorvos és több személy ellen, mert a vádirat szerint tavaly májusban egy férfi tizenegy személy negatív koronavírus antigén teszteredmény kiállítást kérte a háziorvostól – tesztelés nélkül. Az orvos a teszteredményeket kiállította, azokért fejenként 5.000 forintot kért a 7.500 forintos díj helyett a csoportos megrendelésre hivatkozással. Az árat a megrendelő azonban nem fizette ki, arra hivatkozott, hogy akkor fogja kifizetni, ha azt ő is megkapja az érintett személyek ausztriai munkáltatójától – olvasható az ügyészségi közleményben.

Három nappal később a férfi az élettársának szülei társaságában azért kereste fel a háziorvost, hogy hangot adjon azon emberek felháborodásának, akik három nappal korábban tőle negatív tesztet kaptak, ugyanis közülük többen megfertőződtek koronavírussal. Vállalták továbbá ezen személyek lecsillapítását személyenként 500.000 forintért. Ellenkező esetben feljelentést helyeztek kilátásba.

Az orvos 500.000 forintot és még 10.000 forint benzinköltséget adott át a követelőknek, a többi pénz összeszedését pedig másnapra ígérte. A további összegek átadása helyett azonban – felesége javaslatára – értesítette a rendőrséget.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség minősített zsarolás és minősített vesztegetés miatt nyújtott be vádiratot. A háziorvos szabadlábon védekezik, a többi elkövető letartóztatás hatálya alatt áll. Az ügyben várhatóan a Győri Törvényszék dönt majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!