Anya, fia és annak barátnője kényszerített prostitúcióra egy 18 éves lányt a VII. kerületben, letartóztatták őket

2022. március 30. – 10:53

Másolás

Vágólapra másolva

A bíróság letartóztatott egy anyát, a fiát és annak barátnőjét, mert a gyanú szerint erzsébetvárosi lakásukban fogva tartottak és prostitúcióra kényszerítettek egy 18 éves lányt, és az így keresett pénzből kitartatták magukat – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán.

A 22 éves férfi egy közösségi oldalon hálózta be a lányt, rövid ismerkedés után márciusban egy fővárosi gyorsétteremben találkoztak, majd egy VII. kerületi lakásba mentek.

A férfi előbb rábeszéléssel, később egyre erőszakosabb fenyegetésekkel és bántalmazással prostitúcióra kényszerítette a lányt. A kényszerítésbe bekapcsolódott a férfi anyja és barátnője is, írja a rendőrség.

A szexuális szolgáltatást az interneten hirdették, helyszínként saját lakásukat biztosították, ahonnan áldozatuk nem mehetett ki. A lánynak akkor sikerült megszöknie és segítséget kérnie, amikor már az utcára is kiküldték kuncsaftokat szerezni. Mivel felmerült, hogy az elkövetőnek fegyvere van, a BRFK a TEK segítségével csapott le a gyanúsítottra március 26-án.

A BRFK bűnügyi főosztálya emberkereskedelem és kényszermunka megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben. A 22 éves férfit és 41 éves anyját őrizetbe vették, a bíróság elrendelte letartóztatásukat. Harmadik társuk, a férfi 19 éves barátnője szabadlábon védekezik. A gyanúsítottak lakásának átkutatásakor a nyomozók találtak egy pisztolyt is – közölte a rendőrség.

Kövess minket Facebookon is!