Paprikaspray, kábítószer és két körözött személy a budapesti éjszakában

2022. március 29. – 11:23

Másolás

Vágólapra másolva

Két körözés alatt álló férfit is elfogott a rendőrség a március 26-án tartott komplex ellenőrzéskor, amely során főként kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekkel szemben intézkedtek – írja a police.hu.

A rendőrség komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartott a NAV-al és a polgárőrséggel szombat éjszaka. Főként a budapesti éjszaka bulihelyeinek számító V., VI. , és VII. kerületben intézkedtek.

Noha több közigazgatási bírságot is kiszabtak – főként ittas vezetésért és közlekedési szabályok megsértésért –, a legtöbb intézkedés a kábítószerhez kötődött. Ilyen bűncselekmények miatt ugyanis tíz, míg ittas járművezetés miatt három, garázdaság és más bűncselekmény gyanúja miatt három embert fogtak el.

Lebukott két körözött személy is, az egyiket szintén kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény elkövetése miatt keresték, a másikat pedig azért, mert nem kezdte meg jogerős börtönbüntetését. A rendőrök emellett előállítottak két embert kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény gyanúja miatt és egy jogosítvány nélkül közlekedő sofőrt.

Az elfogások mellett a rendőrség egy verekedést is megakadályozott az éjszaka során. A VII. kerületben két férfi szólalkozott össze italozás közben, akik közül egyikük paprikasprayvel fújta le a másikat, majd pénzt követelt tőle. A támadó ellen rablás kísérletének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Az ittas vezetőket keresve 840 embert és 533 autót ellenőriztek. Ebből 187 esetben alkalmaztak alkoholszondát, amely viszont csak öt esetben mutatott ki pozitív eredményt. Ittas vezetésért, behajtási tilalom megsértésével, illetve biztonsági öv elmulasztásért járó büntetésekkel együtt azonban összesen tíz közigazgatási bírságot szabtak ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!