Éjjel egy órával kevesebbet alszunk, kezdődik a nyári időszámítás

2022. március 26. – 19:08

Éjjel egy órával kevesebbet alszunk, kezdődik a nyári időszámítás
Fotó: Philipp Von Ditfurth / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Március 27-én kezdődik a nyári időszámítás, hajnalban kell az óráinkat átállítani egy órával későbbre.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) legtöbb éjszakai járatának közlekedése nem változik az óraállítás miatt hajnalban, a 2 óra előtti és a 3 óra utáni indulásokat kell figyelni a menetrendben.

Az óraátállítás a MÁV és a Volánbusz járatait, valamint két nemzetközi vonatot is érint, ezek pályafelújítások miatt kerülő útvonalon közlekednek, egyesítve a Corvin nemzetközi gyorsvonattal. Berettyóújfalutól körülbelül 60 perces késéssel közlekedik majd vasárnap hajnalban a Bécs és Bukarest között közlekedő 12347-es számú Dacia-Corvin nemzetközi gyorsvonat, valamint a Bukarest és Bécs között közlekedő 12346-os számú Dacia-Corvin nemzetközi gyorsvonat.

A szombaton Magyarországról induló éjszakai nemzetközi vonatok körülbelül hatvan perccel később érkeznek meg a végállomásra, akárcsak a Magyarországra vasárnap érkező nemzetközi vonatok. A MÁV-Volán-csoport tájékoztatása szerint az óraátállítás miatt szombat éjjel, illetve vasárnap hajnalban Érd és Kiskunhalas térségében módosul néhány Volánbusz-járat közlekedése.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!