Magyarország átadja a francia hatóságoknak a volt argentin rögbisztár meggyilkolásával gyanúsított francia férfit

2022. március 25. – 11:54

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Törvényszék 2022. március 25-én elrendelte annak a francia állampolgárnak az átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását, akivel szemben a Párizsi Ügyészség bocsátott ki európai elfogatóparancsot, közölte a hatóság.

A Federico Martin Aramburu volt argentin rögbisztár meggyilkolásával gyanúsított francia férfit szerdán fogták el a szabolcsi rendőrök Záhonynál. A 27 éves férfi a rendőröknek azt mondta, katonai múlttal rendelkezik, és harcolni utazott volna Ukrajnába.

A Fővárosi Törvényszék pénteki tárgyalásán a férfi hozzájárult az egyszerűsített átadásához és kérte a specialitás szabályainak alkalmazását. Így az elfogatóparancsban szereplő bűncselekményeken kívül nem indítható és nem folytatható vele szemben egyéb büntetőeljárás.

„A fentiek alapján a bíróság elrendelte a terhelt átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását, amelynek legkésőbb április 4-ig meg kell történnie. Amennyiben ezen időpontig a férfit nem veszik át a francia hatóságok, szabadlábra kell helyezni őt. A végzés végleges” – közölte a Fővárosi Törvényszék.

Az európai elfogatóparancs alapján letartóztatott gyanúsított elfogásáról a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség tett közzé egy videót:

A Le Monde a héten azt írta, hogy a 42 éves Federico Martin Aramburu Párizs Saint-Germain negyedében, egy szórakozóhelyen vacsorázott a barátaival szombat este, amikor heves vitába keveredett egy társasággal, a kidobók választották szét őket. A Le Monde rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy miután távoztak a helyről, a társaság egy autóval tért vissza, több lövést is leadtak, amelyek eltalálták a volt rögbijátékost, aki a helyszínen meghalt.

Federico Martin Aramburu huszonkétszeres válogatott rögbijátékos volt, főleg középpályásként és szélsőként játszott, egyik legnagyobb sikerét a 2007-es franciaországi világkupán érte el. Visszavonulása után Biarritzban élt, és egy turisztikai cégnél dolgozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!