Anya és lánya kényszerített prostitúcióra nőket szerte az országban

2022. március 24. – 08:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Emberkereskedelem gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség T. Tímea és M. Valéria ellen, és mint az a rendőrségi közleményből kiderül, egy 45 éves szegedi nőről és 26 éves lányáról van szó. A bűncselekmény elkövetésében ráadásul segédkezett az asszony fia is.

A két nő magyar nőket vett rá arra, hogy prostitúciós tevékenységet végezzenek Szegeden, Budapesten és alkalmanként nagyobb vidéki városokban. Ehhez lakásokat béreltek és megszervezték az utazásukat is, meghatározták, hogy hol fogadják az ügyfeleket és a minimális napi bevétel összegét is. A szerzett pénz nagy részét pedig elvették.

Az asszony fia, M. Richárd pedig a gyanú szerint a kizsákmányolt nőktől elvett pénzeket azért, hogy a hatóságok elől elrejtse, kriptovalutába fektette be.

A rendőrök március 22-én 6 órakor egyszerre négy helyszínen hajtottak végre kutatást Szegeden, amelyek eredményeként több mint 1 millió Ft készpénzt, több mobiltelefont, táblagépeket, laptopokat, adathordozókat, továbbá zálogjegyeket és a prostituáltak bevételeit tartalmazó jegyzeteket foglaltak le.

A bűncselekményből szerzett vagyonból a gyanúsítottak vásároltak két gépkocsit mintegy 20 millió Ft értékben és egy 26 millió Ft értékű lakást is. A nyomozók vagyonvisszaszerzési eljárás során az ingatlant zár alá vették, a járműveket lefoglalták.

T. Tímeát és M. Valériát őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására emberkereskedelem és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. M. Richárdot pénzmosás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!