Zabar majdnem rekordot döntött: a hajnali -9,7 fok után napközben 19,8 fokot mértek

2022. március 23. – 09:07

Másolás

Vágólapra másolva

Elképesztő napi hőingadozást tapasztalhattunk meg kedden. Reggel még szinte mindenhol fagyos volt az idő, 0 és 10 fok között alakultak a minimumok, majd meredeken emelkedni kezdett a hőmérséklet, és délután már sokfelé mérhettünk 20 fok körüli értékeket, írja az Időkép. A legmagasabb hőmérséklet Sárospatakon volt, 23,4 fok.

A napi abszolút hőingadozás többfelé meghaladta a 20 fokot, a legnagyobb különbségek azonban az északi tájakon alakultak ki. A Magyarország leghidegebb településeként emlegetett Zabarban hajnalban még -9,7 fok volt, délután viszont 19,8 fokig melegedett a levegő.

A napi abszolút hőingás tehát 29,5 fok volt – ezzel viszont még nem sikerült megdönteni a rekordot, ugyanis 1956. február 18-án 30,7 fokos volt a legnagyobb magyarországi hőingadozás, melyet Szamosangyaloson regisztráltak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán derült, száraz idő várható zavartalan napsütéssel. A legmagasabb hőmérséklet 18–23 fok között alakul. Csütörtökön túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk csapadék nélkül. Hajnalban -4 és +4 fok, napközben 18–22 fok közé melegszik fel a levegő. Pénteken többnyire derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, a hajnali -1, +5 fokról 15–19 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

A hétvége is naposnak ígérkezik, hajnalban legfeljebb mínusz 2 fok várható, míg napközben 15–21 fokig melegszik a levegő. A több hónapos szárazság után jövő hétre viszont végre megérkezhet a csapadék.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!