Megvertek egy férfit a figyelmességéért – börtönt kaptak az elkövetők

2022. március 23. – 19:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Törvényszék jogerős döntésével helybenhagyta azt az elsőfokú ítéletet, amiben súlyos testi sértésért börtönt szabtak két férfira.

A vádlottak 2018. szeptember 9-én éjjel egy belvárosi bár hátsó bejárata előtti járdán álltak, amikor a sértett megérintve a vádlottak társaságában tartózkodó nő karját, felhívta a figyelmét arra, hogy a táskája nyitva van. Az elsőrendű vádlott sérelmezte ezt a gesztust, és szóváltásba keveredett a sértettel, majd tenyérrel arcon ütötte a férfit, és további egy alkalommal ököllel az arca felé ütött, azonban ez utóbbi már nem találta el a sértettet. A másodrendű vádlott arcon rúgta a sértettet, majd miután az futni kezdett, az oldalánál is megrúgta őt. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket és súlyos egészségromlást szenvedett.

Az elsőrendű vádlott két és fél év börtönt, a másodrendű három és fél év börtönt kapott, emellett más ügyekben kiszabott 1-1 év felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is elrendelte a törvényszék.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom