Két perc alatt elérhetik majd az M1-es autópályát a pátyiak

2022. március 22. – 11:44

Másolás

Vágólapra másolva

Összekötő út épül az M1-es autópályánál lévő Sasfészek-tó pihenőhely és a Pest megyei Páty között, a beruházás alapkövét kedden tették le az MTI szerint.

Forrás: NIF Zrt.
Forrás: NIF Zrt.

A 6,7 milliárd forintos beruházás három részből áll, az M1-es lehajtója mellett megépül a pátyi nyugati elkerülő út, és felújítják a Pátyot Telkivel összekötő utat is.

A NIF Zrt. honlapján lévő tájékoztatásszerint az első ütemben a Sasfészek pihenő csomópontjától egy 800 méter hosszú 2x1 sávos új út létesül két körforgalommal.

A második ütem egy 1,6 km hosszú 2x1 sávos új utat, két körforgalmat és egy szintbeni csomópontot tartalmaz a Kölcsey utcánál. A Rákóczi utcában majdnem másfél kilométeren rendbe teszik az útburkolatot.

A kivitelező a Mészáros és Mészáros Zrt., a munka költsége 4,4 milliárd forint, és várhatóan idén decemberre készül el. A beruházást a magyar állam finanszírozza.

A Magyar Közút tervei szerint idén összesen több mint ezerötszáz kilométeren újulhatnak meg útszakaszok.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom