12 évnél fiatalabb fiúk ellen követett el szexuális erőszakot egy Baranya megyei fociedző, 7 év fegyházat kapott

2022. március 22. – 15:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hét év fegyházbüntetést szabott ki a Pécsi Ítélőtábla jogerősen arra a középkorú férfira, aki egy dél-baranyai település sportegyesületének futballedzőjeként több alkalommal is szexuális cselekményt végzett felügyeletére bízott gyermekkorú fiúkkal 2018-ban és 2019-ben. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, hogy a bíróság súlyosította a Pécsi Törvényszék korábbi ítéletét.

A 35 éves férfi 2017 augusztusától egy dél-baranyai település sportegyesületének – gyermekek és szülők körében népszerű – futballedzőjeként dolgozott. A férfi az óvodás és általános iskolás korú gyerekekből álló labdarúgócsapatokat edzett, emellett több közösségi programot – táborozásokat, kirándulásokat – szervezett tanítványainak, és esetenként a szüleiknek is.

Többször szervezett összejöveteleket a csapatai tagjainak otthonában, ahol együtt evett és videójátékokat játszott a szüleik által felügyeletére bízott fiúkkal. A férfi ezeken az összejöveteleken több alkalommal is szexuális cselekményt végzett három gyermekkorú sértettel 2018-ben és 2019-ben. Tetteire azután derült fény, hogy a gyerekek utóbb részletesen beszámoltak családtagjaiknak a történésekről.

A Pécsi Törvényszék a férfit korábban háromrendbeli, tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek és hat év fegyházbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítását kérve, míg a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. A Pécsi Ítélőtábla a vádlott büntetését hét év fegyházbüntetésre súlyosította. Az ítélet jogerős.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!