Szemétben és állati ürülékben gyártotta a drogot egy banda Győr-Moson-Sopron megyében, hat embert letartóztattak

2022. március 21. – 09:05

Másolás

Vágólapra másolva

Elhagyatott épületekben kialakított illegális dohány- és gyógyszergyárat számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendőrséggel együttműködve Győr-Moson-Sopron megyében – közölte a NAV. Összesen hét gyanúsítottat hallgattak ki, köztük egy apa-fia párost is, hat embert letartóztattak.

A rajtaütéskor összesen 15 tonna dohányárut találtak a bűnszervezet raktáraiban, emellett több raklap füstszűrőt, cigarettapapírt, valamint egy komplett cigarettagyártó gépsort is lefoglaltak.

Az adóhatóság szerint a banda Olaszországból csempészte a vágott dohányt, amelyet Magyarországon és Ausztriában kialakított bázisokon tárolt. Egy istálló sarkában például egy elkülönített, lezárt helyiségben egy komplett gyógyszergyártó- és csomagoló gépsort, valamint tiltott teljesítményfokozó és pszichotrop vegyületeket is találtak. Az emberi fogyasztásra szánt termékeket koszban, szemétben, állati ürülék jelenlétében gyártották – olvasható a NAV közleményében. A NAV szerint félmilliárd forint a kár.

A NAV nyugat-dunántúli pénzügyi nyomozói a Győr-Moson-Sopron Megyei és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóival együtt, az osztrák nyomozók támogatásával fogták el a bűnszervezet tagjait, többségük büntetett előéletű. A bűnszervezet az illegális dohánykereskedelem és gyógyszerhamisítás mellett új pszichoaktív anyag terjesztésével is foglalkozott.

A hatóságok összesen 15 ezer darab, több mint 6,7 kilogramm színes bogyót foglaltak le a bandától, a szerek értéke összesen kb 30 millió forint.

A rendőrség a honlapján közölt részleteket az elfogásról, amelynek során 39 szolgálati kocsival 76 rendőr, valamint a NAV munkatársai az öt gyanúsítottat állítottak elő, hét lakásban, illetve a raktárban tartottak kutatást. Az elfogásról videó is készült:

Az ügyészség döntése alapján mindhárom bűncselekménnyel kapcsolatban a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága folytatja le az eljárást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!