Letöltendő börtönbüntetést kér az ügyészség egy önkormányzati vezetőre orvvadászat miatt

2022. március 21. – 09:20

Másolás

Vágólapra másolva

Orvvadászat és más bűncselekmények miatt emeltek vádat öt férfival – köztük egy önkormányzati vezetővel és egy hivatásos vadásszal – szemben, akik gímszarvas bikák jogosulatlan elejtésével okoztak jelentős kárt Marcali környéki vadásztársaságoknak, áll az ügyészség közleményében.

A vádlottak 2020 augusztusában és szeptemberében Marcali környékén, számukra idegen vadászterületnek minősülő helyszíneken vadásztak, és három darab – egyenként 1 millió forint vadgazdálkodási értékű – gímszarvas bikát ejtettek el, ráadásul úgy, hogy az egyik állat kilövése vadászati tilalom idejére esett.

Az elejtett gím bikák egyikére a vadak megfigyelését szolgáló GPS jeladó volt felhelyezve, amit az egyik férfi az állat kilövése után széttört és egy patakba dobott,

ezzel további 900.000 forint kárt okozott a vadásztársaságnak.

A férfiak a gímszarvas bikák trófeáit egyik társukhoz vitték, aki a trófeákat kikészítette, majd később elküldte a vadat elejtőnek.

A hivatásos vadásznak amiatt is felelnie kell, hogy 2020 decemberében a saját vadásztársaságuk területén 2 darab trófeás gímszarvas bikát lőtt ki és vitt el jogtalanul. Mielőtt azonban a lopott vadakkal az otthonába ért volna, a nagykanizsai rendőrök elkapták, és a vadakat lefoglalták.

Az ügyészség az önkormányzati vezetővel és hivatásos vadász társával szemben végrehajtandó, míg a másik három férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!