Egymillió forintos kártérítést kell fizetnie a rendőrparancsnoknak, amiért lepatkányozta, megalázta beosztottját

2022. március 18. – 11:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Patkánynak, senkiházinak nevezte beosztottját az egyik budapesti kerületi kapitányság vezetője 2019 tavaszán, később pedig azzal védekezett, hogy csak más vezetők szavait tolmácsolta. Azt is mondta beosztottjáról mások előtt, hogy ha vészhelyzet lenne simán agyonlőnék, elment az esze, ha a japán rendőrségnél szolgálna, elvárnák tőle a rituális öngyilkosságot – írja a Blikk. Az ügyben az érintett rendőr sérelemdíj iránt pert indított, amiben csütörtökön született meg az elsőfokú ítélet: korábbi feletteség elmarasztalták, és egymillió forintos kártérítésre kötelezték.

A Blikk úgy tudja, hogy a parancsnok az egyik legsikeresebb drogellenes rendőri egység irányítóját sértette meg. Mindez azután történt, hogy a parancsnok arra utasította a csapatot 2019 áprilisán, egy drogdíler elfogása közben, hogy hagyjanak félbe egy akciót. Mivel a rendőröknek bűncselekmény észlelésekor intézkedési kötelezettségük volt, amit azonban ők így nem teljesítettek, úgy érezték, be kell védeniük magukat: így a parancsról írtak egy jelentésben. A parancsnok ezután kelt ki magából, majd az összetartásuk miatt feloszlatta a csapatot, annak vezetőjét szolgálati érdekből körzeti megbízottnak tették meg egy külső kerületben.

A BRFK nem kívánta kommentálni az esetet arra hivatkozva, hogy a folyamatban lévő eljárás érdekei ezt kívánják, a Blikk pedig úgy tudja, a parancsnokkal szemben egy bűncselekmény gyanúja miatt is nyomoznak.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!