Kifehéredett a táj a Bükkben

2022. március 16. – 06:56

Másolás

Vágólapra másolva

FRISSÍTÉS 9:43-kor:

A Bükkben már hajnalban havazni kezdett, Bánkúton pár centis hótakaró gyűlt össze, írja az Időkép. A Mátrában kevésbé mutatta meg magát a márciusi tél, nem sokkal nyolc óra után azonban Kékestetőn is havazni kezdett.

Szerdára virradóra megérkezett a csapadék az ország egyik felére, és ahogy az Országos Meteorológiai Szolgálat fogalmaz, „a csapadékzóna súlypontja az északkeleti, keleti megyékre tevődik át”.

Alapvetően sok lesz ma fölöttünk a felhő, de különösen a Dunántúl délnyugati részén vékonyabb, szakadozottabb lehet a felhőtakaró. Késő délutántól mindenhol megszűnik a csapadék, ami a hegyekben néhány hópelyhet is jelenthet.

Az északias szél nagy területen lesz erős, a Dunántúlon néhol viharos lökések is lehetnek. A legmelegebb órákban általában 7 és 16 fok között alakul a hőmérséklet, de a tartósan felhős, csapadékos északkeleti részeken ennél még hidegebb is lehet.

Az Időkép kedden arra hívta fel a figyelmet, hogy a szerdai csapadéktömbbel átfedésben szaharai por is érkezik hozzánk, így több helyen sáros eső is kialakulhat. Franciaországban és Németországban néhol narancssárgás színben pompázott az ég.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!