Hat iskola elindította a sztrájkot a budapesti Wekerletelepen

2022. március 16. – 08:12

Másolás

Vágólapra másolva

A budapesti Wekerletelepen, a Kós Károly téren hat iskolából körülbelül 80 tanár közösen fotózkodott és énekelte el a Grund című számot szerda reggel. Ott volt a megmozduláson az Erkel Ferenc Általános Iskola, a Hungária Általános Iskola és Kollégium, a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium, a Kós Károly Általános Iskola, a Pannónia Általános Iskola, a Puskás Ferenc Általános Iskola több pedagógusa.

Weszely Kinga, a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium tanára a Telexnek azt mondta, hogy a mai sztrájkon kevesebben fognak részt venni, mint korábban a polgári engedetlenségen. Ennek szerinte oka az is, hogy többen sítáborban vannak vagy betegek. Mellettük pedig vannak azok, akik a nehezedő nyomás miatt sem vállalták a részvételt. „Próbálták minden szempontból megkötni a kezünket, ez is egy tényező abban, hogy milyen döntést hozok” – mondta.

Weszelyi szerint az iskolában sztrájkoló tanárok egy online oktatási konferenciára is becsatlakoznak majd, és szendvicseket fognak csinálni, amiket a Budapest Bike Maffiával eljuttatnak egy hajléktalanszállóra.

A reggeli megmozdulásról a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is posztolt:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!