Előzetesen minden eddiginél több pedagógus jelezte a részvételét a sztrájkban, de ez a szám nagyon lecsökkenhet a PDSZ szerint

2022. március 16. – 14:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szerdai sztrájkban részt vevők számáról pontos adatok csak későbbre várhatók, de a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint előzetesen a pedagógusok 38 százaléka, azaz minden eddiginél több résztvevő jelezte a sztrájkhoz való csatlakozását (alap- és középfokon kb. 115 ezren tanítanak állami iskolákban). Ugyanakkor Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányának tagja a Telexnek azt mondta, hogy ez a szám nagyon lecsökkenhet. Több iskolában is hallott arról, hogy az igazgatók tanítás nélküli munkanapot rendeltek el a mai napra, azaz a sztrájk érvényét vesztette ezekben az iskolákban.

Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke a Telexnek azt mondta: talán holnapra várható egy körülbelüli létszám a résztvevők számáról, amit még össze kell fésülnie egymással a két érdekképviseletnek. Gosztonyi azt mondta: annyi ember biztosan részt vett a munkabeszüntetésben, mint a januári figyelmeztető sztrájknál. Akkor 20 ezres számot közöltek a szakszervezetek. Bár most is kérték a tanárokat, hogy előzetesen jelezzék részvételi szándékukat a sztrájkban, volt, ahol inkább a polgári engedetlenséget választották. Voltak iskolák, ahol a fenyegetőzések hatására visszaléptek a munkabeszüntetéstől, de olyanok is, amelyekben épp ezért, csakazértis még többen választották végül a sztrájkot – mondta Gosztonyi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!