Az Ajkai Gimnáziumban úgy látják, a polgári engedetlenségnek van értelme

2022. március 16. – 12:37

Másolás

Vágólapra másolva

Az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium tanárai ma polgári engedetlenséget tartanak a nap egy részében. „Nem vesszük fel a munkát, nem folytatunk oktatási-nevelési tevékenységet” – írták közleményükben. Úgy látják, hogy mivel más lehetőségük nem maradt, ily módon állnak ki jogaikért. Az akcióval a kormány rendelete ellen tiltakoznak, amelyben a járványügyi vészhelyzetre hivatkozva meghatározzák, milyen elégséges szolgáltatásokat kell a sztrájk idején biztosítani. A tiltakozók szerint ezzel a sztrájkot érdekérvényesítésre alkalmatlanná teszik, végképp kiüresítik a munkavállalói jogérvényesítés ezen formáját, így alaptörvénybe foglalt joguktól fosztják meg őket.

„Megmozdulásunkkal az oktatás jövőjéért, a felnövekvő generációkért állunk ki. Pedagógusként az a feladatunk, hogy a jövő nemzedékét oktassuk, neveljük. Tesszük mindezt annak reményében, hogy tanítványaink önállóan gondolkodni képes, egymásért és saját tetteikért felelősséget vállaló felnőttekké válnak majd. Azt tanítjuk diákjainknak, hogy merjenek kiállni az igaz ügyekért.”

A közleményben azt írják: akciójuk nem irányul kollégáik ellen, nem irányul az iskola vezetősége ellen, nem irányul az iskola fenntartója ellen, és pártpolitikától független.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!