A Fazekas gimnázium több mint 50 tanára szolidáris a sztrájkolókkal, de úgy látják, a kormány megfosztotta a tanárokat a nyomásgyakorlás eszközétől

2022. március 16. – 11:08

Másolás

Vágólapra másolva

Az ország egyik legjobb iskolájának számító Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium több mint 50 tanára írta alá azt a szolidaritási nyilatkozatot, amelyben egyetértenek a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete által bejelentett sztrájkkövetelésekkel. A nyilatkozatban ugyanakkor azt írják:

az elégséges szolgáltatás előírt feltételei ellehetetlenítik a valódi sztrájk lehetőségét, annak érdekérvényesítő szerepét. A sztrájkjogot így lényegétől, a nyomásgyakorlás eszközétől fosztották meg.

A Fazekas tanárai emellett kinyilvánítják, hogy szolidárisak azokkal a sztrájkoló kollégákkal, akik e lehetetlen feltételek mellett is vállalják a törvényesített sztrájkot. „Támogatunk minden olyan tenni akarást, amely a munkakörülmények javításáért, az oktatásban-nevelésben résztvevők munkaterhelésének csökkentéséért és a közoktatásban dolgozók magasabb keresetéért is küzd” – olvasható a nyilatkozatban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!