Egy kiló aranyat loptak egy ékszergyártó cég budapesti telephelyéről

2022. március 15. – 11:30

Másolás

Vágólapra másolva

A budafok-tétényi rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást egy 42 éves pákozdi és egy 47 éves székesfehérvári férfi ellen, akik a gyanú szerint részt vettek egy ékszergyártó cég fővárosi telephelyének feltörésében.

A fiatalabb férfi március 9-én hajnalban a telephely egyik ablakán keresztül tört be, majd az épület egyik helyiségből több mint egy kiló aranyat lopott el. Az okozott kár meghaladja a 14 millió forintot.

A gyanú szerint a férfinek egy tippadója is volt, egy székesfehérvári férfi, aki a korábbi üzleti kapcsolatai révén már járt a telephelyen, így kellő információval láthatta el a tolvajt.

A feltételezett betörő lakóhelyét a rendőrök átkutatták, telefonjában pedig az eltulajdonított aranyról fényképeket is találtak, de maga az arany még nem került elő.

A két férfit elfogták, gyanúsítottként kihallgatták őket, őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte letartóztatásukat jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt. A gyanúsítás ténye ellen mind a ketten panasszal éltek, de érdemben nem nyilatkoztak az esettel kapcsolatban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!