Négy szarvast gázolt el a Kamilla IC

2022. március 14. – 14:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Keleti pályaudvarról Miskolc felé 11:35-kor elindult 564-es számú Kamilla InterCity Gödöllő és Aszód között őzcsordát gázolt, közölte a MÁV a honlapján. A mozdony meghibásodott.

A két állomás között mindkét vágányt lezárták a vonatforgalom elől. Ott várakozik a Keleti pályaudvarról Egerbe 11:07-kor elindult 545-ös számú Agria InterRégió vonat is.

Fél 2-kor azt közölték, hogy Gödöllő és Aszód között egy vágányon már megindult a vonatforgalom. A Budapest–Miskolc vonalon 20-30 perccel meghosszabbodik a vonatok menetideje. A Kamilla IC utasait átszállítják az 5514-es számú Egerbe közlekedő Agria InterRégió vonatra.

A Telex megkereste a rendőrséget, hogy megtudjuk, hány őz pusztult el a balesetben, illetve, hogy indul-e bármilyen eljárás az ügyben. Amint választ kapunk kérdéseinkre, frissítjük a cikket.

Frissítés: Kedden a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól azt a választ kaptuk, hogy nem őzeket, hanem szarvasokat gázolt a vonat Bag közelében. A négy őz a nyílt vonatpályán ment fel a sínekre, mindegyik elpusztult az ütközés következtében. Az ügyben szabálysértés bűncselekmény gyanúja nem merült fel, ezért eljárás sem indul.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!