Karácsony látja a jó szándékot a menekültek ügyében, de az állam nem áll a helyzet magaslatán

2022. március 13. – 20:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az RTL Klub híradójában Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely arról beszélt, hogy az Ukrajnából érkező menekültek fogadásakor hatékonyabb állami koordinációra lenne szükség.

Látom az állami szervek jó szándékát a kormányhivatal és a katasztrófavédelem területéről is, de én hiányosnak érzem a koordinációt és azt gondolom, hogy az állam nem áll a helyzet magaslatán. Nagyon lassú a döntéshozatal, és nincs összehangolva a különböző szervezetek munkája

– mondta a politikus, aki szerint a civil szervezetek és az önkormányzatok elkötelezettsége és relatív gyorsasága segít abban, hogy ne legyen nagy baj.

A Migration Aid szóvivője, Horváth Viktória arról beszélt, élelmiszerrel, fuvarral, szálláskereséssel segítenek, de arra már nincs idejük, hogy a többi szervezettel egyeztessenek.

A kormányzati tájékoztatási központtól azt írták a csatornának, már megközelítőleg kétmilliárd forintos támogatást nyújtott a magyar állam a humanitárius válság kezelésére, emellett 3 milliárd forinttal segítik a hat nagy karitatív szervezetet. Egy friss kormányrendelet szerint az érintett önkormányzatok menekültenként 4000 forintos támogatásra jogosultak, de azt a kormány nem árulta el az RTL-nek, hogy mikortól.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!