Szlovák médiacsoport indított magyar nyelvű, független portált a Dunántúlon

2022. március 10. – 10:29

Másolás

Vágólapra másolva

Az Új Szó című felvidéki napilap szlovák tulajdonosa új, független, magyar nyelvű hírportált indított a Dunántúlon. Az új hírportál, az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle – közölte a portál, amelyet győri és soproni újságírók írnak, helyieknek.

„Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják a független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com-ot. Szót és teret is kapnak benne. Kifejezetten törekszünk az olvasók bevonására, véleményük megjelenítésére” – írta a Magyarország észak-nyugati területét lefedő, új szerkesztőség csapata az indulás napján.

Hasonló kezdeményezésre, hogy szlovák tulajdonú médiacsoport magyar nyelvű, helyi portált indítson, eddig nem volt példa, ezért ez úttörő vállalkozás ez Magyarországon – írják.

Az új szerkesztőség szerint az utóbbi években elvesztette sokszínűségét a helyi sajtó a vidéki Magyarországon. „Nem jut mindenki egyenlő eséllyel, tiszta lappal nyilvánossághoz. A lényeg sokszor rejtve marad, vagy legalább is a valóság egy bizonyos szeletét ismerhetjük meg, azt is egyfajta szemüvegen keresztül” – írták.

Kövess minket Facebookon is!