Március 16-ától több mint egy hónapig nem jár a fogaskerekű

2022. március 10. – 19:13

Másolás

Vágólapra másolva

Március 16-ától bő egy hónapig, április 29-éig pályakarbantartás miatt nem jár majd a fogaskerekű – írja az MTI. A Városmajortól induló, a Normafáig közlekedő fogaskerekű vasút kiváltását több módon oldja meg a BKK a kiesés ideje alatt.

  • A Svábhegy megállóig a Széll Kálmán térről a szokott módon: 21-es, 21A autóbusz
  • A Svábhegy megállóig a Királyhágó térről a szokott módon: 212-es autóbusz
  • A Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között: 60-as pótlóbusz
  • Az alsó szakaszon az Orgonás és Esze Tamás iskola megállóhelyek: 60A, 60B járatok.

A 60-as pótlóbusz a Svábhegyről a 21-es autóbusz Normafa irányú megállójából indul, a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút állomásnál megáll a Golfpálya úton, a fogaskerekű végállomása mögött és a Gyermekvasút végállomása előtt is.

A 60A és 60B pótlóbusz a Városmajor utcából, a 128-as busz Szent János Kórház megállója mögül indul. A 60A buszjárat a Szent János Kórház és a Pethényi út, a 60B buszjárat a Szent János Kórház és az Esze Tamás iskola (Rőzse utca) között közlekedik.

A 60A és a 60B pótlóbusz munkanapokon reggel 6 és 9, valamint délután 15 és 18 óra között az előre meghirdetett menetrend szerint jár; hétköznap a többi napszakban, valamint szombaton, vasárnap és ünnepnapon egész nap pedig telebuszrendszerben közlekedik, azaz csak akkor indul el, ha erre igény van.

Az utazási szándékot a https://telebusz.bkk.hu/#/bejelentkezes oldalon, vagy a +36 1 325 5255-ös telefonszámon lehet jelezni legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel. Amennyiben regisztrált utasokkal még nem telt meg a busz, a járművezetőnél jelentkezve előzetes bejelentés nélkül is lehet utazni a buszon – ismertették.

Hozzátették: a 21-es, 21A és 212-es autóbuszokon az utasforgalom függvényében mindennap teljes vonalon lehet kerékpárt szállítani, a 60-as, 60A és 60B pótlóbuszokon az útvonal sajátosságai miatt az ott közlekedő kisméretű járműveken azonban ez nem lehetséges.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!