Nem találják Hoppál Péter felesége munkájának nyomát, feljelentést tesz a pécsi kommunikációs cég

2022. március 9. – 12:10

Másolás

Vágólapra másolva

Folyamatban vannak a rendőrségi feljelentések a pécsi önkormányzat kommunikációs cége, a Pécsi Kommunikációs Kft. átvilágítása során feltárt ügyek, köztük Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő feleségének szerződésével kapcsolatban – értesült az rtl.hu az önkormányzati cégtől. A jelenleg Pécsen magyar-német tanárként dolgozó Hoppálné Erdő Judit 2016. január 1-től 2018. május 31-ig állt megbízási jogviszonyban a Pécsi Kommunikációs Kft. jogelődjével, a Pécsi Kreatív Központ Kft.-vel, ami végül közös megegyezéssel megszűnt.

Szerződése alapján Hoppálné feladata az önkormányzati cég ügyfeleitől megrendelt, a nyilvánosságnak szóló hirdetmények, marketing- és kommunikációs eszközök szövegeinek korrektúrázása volt. Ezért havi bruttó 250 ezer forint illette meg, így két és fél év alatt összesen 7.250.000 forint bruttó fizetést kapott, írja az rtl.hu.

A Pécsi Kommunikációs Kft. tájékoztatása szerint a cégnél zajló átvilágítás során nem találtak olyan dokumentumot, ami igazolná, hogy Hoppál feleségének megbízási jogviszonya során történt volna teljesítés.

Nincsenek megrendelők, teljesítési igazolások, levelezések vagy bármilyen valós tevékenységre, munkavégzésre utaló bizonyíték. Nincs olyan cikk, hirdetés vagy marketing- illetve kommunikációs anyag, ami igazolhatóan járt volna a megbízottnál

– fogalmazott a pécsi önkormányzati cég az rtl.hu-nak. A portál kereste Hoppálnét, de nem érték el, Hoppál Péter fideszes képviselő azonban telefonon ezt mondta:

Minden, a feleségemmel kapcsolatos híresztelés a baloldal aljas hazugsága. A baloldalról tudjuk, hogy a jelenlegi és régi vezetőjük szerint hazudtak reggel, délben és este. Pécsett is ezt műveli a baloldal. Nekik semmi sem drága, közszereplőnek nem minősülő családtagokat is belerángatnak a kampányba.

Szakács László országgyűlési képviselő, az Egységben Magyarországért pécsi képviselőjelöltje szerint semmi meglepő nincs az ügyben az elmúlt 12 év alapján. A politikus szerint Pécs 2019 előtti, Fidesz-vezette önkormányzatánál 2017-ben már volt egy átvilágítás, amit éppen Hoppál Péter fideszes képviselő végzett el, amikor az adósságválság miatt kormányzati gyámság alá helyezték Páva Zsolt fideszes polgármestert. Emiatt nagyon érdekes, hogy Hoppál Péternek akkor nem szúrt szemet a felesége szerződése az önkormányzati cégek dokumentumai között – mondta Szakács.

Frissítés:

„Feleségem 27 éve pedagógus, a magyar nyelv és helyesírás kiváló művelője. 2016-ban hivatalos munkaszerződéssel, átmeneti időre, segítségképpen elvállalta a Pécsi Kreatív Központ Kft. nyilvánosságnak szóló hirdetményeinek, marketing- és kommunikációs szövegeinek korrektúrázását, melyet a cégvezető megelégedésére becsülettel el is végzett”, írja közösségi oldalán Hoppál Péter.

Hozzáteszi: „felháborító, hogy miközben ma Magyarországon mindenki azon dolgozik, hogy országunk ne sodródjon háborúba, hogy megőrizzük a magyar emberek biztonságát, segítsünk a menekülteknek, Pécsett most az a legfontosabb a baloldalon, hogy egy tisztességes szakembert rágalmakkal besározzanak politikai haszonszerzés céljából. Megtettük és elindítottuk a szükséges büntetőjogi lépéseket, mert nem hagyom, hogy hazug rágalmakat terjesszenek a feleségemről!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!