Megérkezett Ferenc pápa képviselője, először a Keletibe ment a menekültekhez

2022. március 8. – 16:30

Másolás

Vágólapra másolva

Megérkezett Budapestre Michael Czerny cseh származású bíboros, hogy Ferenc pápa képviseletében a menekültekkel és az őket segítő szervezetekkel találkozzon – írja az MTI.

A bíboros a Keleti pályaudvaron a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Katolikus Karitász segítségpontjait látogatta meg – közölte Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára.

A bíboros szerda délelőtt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel, este mások mellett Erdő Péter bíborossal és Veres András győri megyéspüspökkel találkozik.

A találkozók után a barabási határra utazik, hogy a Katolikus Karitász ottani segítségpontjait is felkeresse, illetve, hogy találkozzon a terület két egyházi vezetőjével, Szocska Ábel nyíregyházi görögkatolikus megyés püspökkel, valamint Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi római katolikus megyés püspökével.

Ferenc pápa megbízásával nemcsak Czerny bíboros, hanem Konrad Krajevski lengyel bíboros, a pápai alamizsnahivatal vezetője is a térségbe utazik, ő a Lengyelország és Ukrajna közötti határon fogja felkeresni a menekülteket. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!