Megint eloltották a lángokat Sármelléknél

2022. március 7. – 18:57

Másolás

Vágólapra másolva

A tűzoltók eloltották a vasárnapi nagy kiterjedésű tűz helyszínének közelében ismét lángra kapott aljnövényzetet Sármellék térségében – írja a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása alapján az MTI-t.

A nádas, fás és ligetes terület hétfőn 20 hektáron gyulladt ki a 76-os főúttól délre, a Kis-Balaton térségében, közel ahhoz a területhez, ahol vasárnap több mint 600 hektáron pusztítottak a lángok. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint az oltást nagyban nehezítette az erős szél.

A tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a keszthelyi, a zalaegerszegi, a pacsai és a zalakarosi hivatásos tűzoltók oltották, de a helyszínre riasztották a nagykanizsai és a badacsonytomaji hivatásos tűzoltókat, továbbá a marcali speciális mocsárjárót is.

Vasárnap kora délután ütött ki tűz a Kis-Balaton térségében, ahol a lángok több mint 600 hektáros területen pusztították el az aljnövényzetet és a nádast, illetve kisebb erdős területeket. A nagy erőkkel helyszínre vonuló tűzoltók hétfő hajnalra tudták megfékezni a lángokat. Az Időkép Takács Ákos két képét osztotta meg a leégett területről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!