Koldulásra, majd prostitúcióra kényszerítette kiskorú barátnőjét egy Somogy megyei férfi

2022. március 7. – 10:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt a Somogy Megyei Főügyészség az ellen a húszas éveiben járó férfi ellen, aki előbb koldulásra, majd prostitúcióra kényszerítette kiskorú barátnőjét még 2020 októberében – olvasható az ügyészség közleményében.

A sértett, az akkor még csak 17 éves lány egy intézetből megszökve ismerkedett meg a kábítószerfüggő és állandó pénzszűkében lévő férfival, akivel nem sokkal később bizalmi kapcsolatba is került. A férfi azonban ezt kihasználva saját céljaira használta ki a lányt, akit előbb koldulásra, majd egy ismerősének pénzért átadva, prostitúcióra is kényszerített, írja a közlemény.

2021 júniusában viszont a lány megelégelte a férfi viselkedését, elszökött tőle, miután az többször is megverte, illetve megalázta, ha nem teljesítette azt, amit kért tőle. A férfi azonban nem sokkal később megtalálta, és a nyílt utcán olyan súlyosan megverte, hogy a lánynak eltört az arccsontja.

A rendőrök még aznap elfogták a férfit, aki ellen most fegyházbüntetést indítványozott az ügyészség, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett emberkereskedelem, kényszermunka bűntette és más bűncselekmények miatt. A szexuális szolgáltatásokért fizető ismerős ellen pedig, aki tudtában volt a sértett életkorának, gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt indítványozott börtönbüntetést az ügyészség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!