4000 forint/gramm áron árulták a Besenyszögön termesztett kannabiszt

2022. március 6. – 14:08

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 46 és egy 30 éves tószegi férfi 2019-től Besenyszögön kábítószernek minősülő növényt termesztett az idősebb férfi szülei lakóházának melléképületében. A növények gondozásába tevékenyen besegített a besenyszögi édesanya is, aki a palántákat a fia iránymutatása alapján nevelte, tápoldattal látta el, illetve részt vett a szüretelésében is. A két férfi 4000 forint/gramm áron árulta az anyagot a környékbelieknek – írta a Police.hu.

A helyszíni szemle során a rendőrök 1120 g kábítószer gyanúját keltő zöld növényi törmeléket, a termesztéshez használt segédeszközöket, 48 tő növényt – amelyek az elsődleges botanikus szakértői vélemény szerint kábítószernek minősülő kannabisz palánták –, 70 db már leszüretelt szárcsonkot valamint vagyon-visszaszerzési tevékenység keretében mobiltelefonokat és készpénzt foglaltak le.

A rendőrség elfogta és előállította feltételezett bűnelkövetőket, akiket kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgattak, a feltételezett elkövetők pedig beismerő vallomást tettek. A két férfit letartóztatták, a besenyszögi asszony szabadlábon védekezhet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!