Kövér László csütörtök estére hívta össze az Országgyűlés ülését az ellenzék Ukrajnával kapcsolatos kezdeményezésének megtárgyalására

2022. március 6. – 17:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kövér László csütörtök este nyolc órára hívta össze az Országgyűlés ülését az ellenzék kezdeményezésére. Az ellenzéki pártok azért kezdeményezték a rendkívüli ülést, hogy az ukrán háborúval kapcsolatban tárgyaljanak és egy határozati javaslatot fogadtassanak el.

Az Ukrajna elleni katonai agresszió elitéléséről című határozati javaslat a következő pontokat tartalmazza a hadiállapotra való tekintettel:

  • Az Országgyűlés felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy határolódjon el az orosz katonai beavatkozástól, illetve azonnal és határozottan ítélje el az orosz agressziót.
  • Az Országgyűlés felszólítja a kormányt, hogy fejezze ki szolidaritását Ukrajnával, az ukrán néppel, mondja ki világosan, hogy Ukrajna határai sérthetetlenek.
  • Az Országgyűlés felszólítja a kormányt, hogy maradéktalanul hajtsa végre a NATO és az Európai Unió Magyarország részvételével meghozott döntéseit a putyini Oroszország katonai agressziójával kapcsolatban.
  • Az Országgyűlés követeli a Paks2 beruházás engedélyezési eljárásának azonnali felfüggesztését, illetve az orosz érdekeket kiszolgáló Nemzetközi Beruházási Bank azonnali kiutasítását Magyarországról.
  • Az Országgyűlés felszólítja a kormányt, hogy fogadja be az esetlegesen határaira érkező kárpátaljai magyarokat és minden más ukrajnai menekültet. Érkezésükre, ellátásukra haladéktalanul fel kell készülni.

Az ülést (Arató Gergely (DK), Dr. Lukács László György (Jobbik), Dr. Tóth Bertalan (MSZP), Kunhalmi Ágnes (MSZP), Schmuck Erzsébet (LMP), Szabó Timea (Párbeszéd) képviselők kezdeményezték.

(via Azonnali)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!