Busz a benzinkúton: Pécsen így spórolnak literenként 33 forintot

2022. március 4. – 10:23

Másolás

Vágólapra másolva

Egy pécsi benzinkúton egy helyi járatú busz a teherautóknak fenntartott helyre állt be tankolni – vette észre a Szabad Pécs egy olvasója. A szokatlan látványról a lapnak a Tüke Busz Zrt. megbízott vezérigazgatója, Bánkuti István azt mondta: előreláthatóan nem egyszeri alkalom lesz, hogy a társaság buszait nem a telephelyen, hanem valamelyik benzinkúton tankolják meg. A kutakon ugyanis ők is a befagyasztott hatósági áron tudnak tankolni, ami jóval olcsóbb annál, amennyiért ők kapják az üzemanyagot.

Helyi járatú busz tankol a benzinkúton Forrás: Szabad Pécs olvasói fotó
Helyi járatú busz tankol a benzinkúton Forrás: Szabad Pécs olvasói fotó

Bánkuti elmondása szerint a minap új árlistát kapott a partnerüktől – a nekik évente több mint 3 millió liter gázolajat szállító Moltól –, amiből kiderült, hogy jelenleg 33 forinttal kapják drágábban a gázolajat literenként, mint amennyiért bármely benzinkúton meg lehet azt kapni a befagyasztott áron. Ezért döntöttek úgy, hogy egy benzinkútra állnak be és így spórolnak.

A Tüke Busz arra biztatja a pécsieket, váltsanak közösségi közlekedésre, mert fenntarthatóbb, környezetkímélőbb utazási forma, mint a városban autózás, és ha minél többen megteszik azt, akkor a csúcsidőszakokban kialakult közlekedési dugók is mérsékelhetők, elkerülhetők lesznek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!