Tíz év börtönt kapott egy férfi, mert egy 16 éves lányt prostitúcióra kényszerített Szolnokon

2022. március 03. – 09:07

Másolás

Vágólapra másolva

Jogerősen tíz, illetve nyolc év börtönt kapott a Szegedi Ítélőtáblán egy férfit és egy nő, akik egy 16 éves lányt kényszerítettek prostitúcióra – tájékoztatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t.

A vádlottakat emberkereskedelemben mondták ki bűnösnek. A jogerős ítélet szerint a 26 éves férfi szálláslehetőséget biztosított a nevelőszüleitől elszökött, pénzzel és lakhatási lehetőséggel nem rendelkező 16 éves sértettnek, majd az odaköltözését követő néhány napon belül megpróbálta őt rávenni arra, hogy a szolnoki lakásban prostitúciós tevékenységet végezzen, amit a kiskorú lány visszautasított. A férfi megrángatta, két órára bezárta a sértettet a lakás egyik szobájába, és bántalmazással fenyegette meg azért, hogy rávegye a prostitúcióra, amelybe a sértett végül beleegyezett.

Miután a férfi élettársa visszaköltözött a lakásba, közösen felügyelték és irányították a kiskorú sértett prostitúciós tevékenységét, melyre akarata ellenére, bántalmazással és fenyegetéssel vették rá egy hónapon keresztül. A vádlottak elvették a bevételt.

A táblabíróság döntésével – a főügyészség indítványával egyezően – a kerítés, illetve gyermekprostitúció kihasználásának bűntette helyett emberkereskedelemnek minősítette a vádlottak bűncselekményét, és súlyosította az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék által rájuk kiszabott öt-, illetve kétéves szabadságvesztést.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom