Buszsofőrt és biztonsági őrt is ütött egy férfi, aki maszk nélkül nem utazhatott egy miskolci járaton

2022. március 2. – 09:19

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek az ellen a 42 éves miskolci férfi ellen, aki tavaly februárban ittasan, maszk nélkül szállt fel egy buszra, majd az őt a buszról ezért leszállító buszsofőrt megütötte, végül többször is megütött és megrúgott egy biztonsági őrt is.

Az ügyészség szerdán kiadott közleménye „tomboló ököl”-ként hivatkozik a vádlottra, aki 2021 februárjának elején a kora délutáni órákban ittasan érkezett meg a miskolci buszpályaudvarra, és a járványhelyzet miatt kötelező arcmaszk nélkül szállt fel a buszra. A sofőr közölte vele, hogy így nem utazhat, és rászólt, hogy szálljon le. A férfi ehelyett ököllel arcon ütötte a buszvezetőt, ezzel 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést okozva.

A megütött sofőr a forgalomirányítótól kért segítséget, aki két biztonsági őrt küldött a helyszínre. A biztonsági őrök meg tudták akadályozni azt, hogy a férfi visszaszálljon a buszra, miközben a férfi az egyik biztonsági őr fejét is ököllel ütötte.

A megvadult (egyébként büntetlen előéletű) férfit még a helyszínre érkező rendőr járőrök sem bírták kapásból ártalmatlanná tenni. Ahhoz, hogy egyáltalán meg tudják megbilincselni, a biztonsági őrök segítségét kérték, akik közül az egyik lefogta a vádlott kezét, miközben a busz oldalához állították. Az ittas férfi viszont még a hátrabilincselés közben is térden és combon rúgta a biztonsági őrt.

A Miskolci Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat, mivel a buszsofőr közfeladatot ellátó személynek minősül. Az ittasan verekedő férfi ügyében börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott az ügyészség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!