Beköszöntött a március, de estére ismét havazás jöhet

2022. március 1. – 09:31

Másolás

Vágólapra másolva

Helyenként mínusz 10 Celsius-fokos hideggel kezdődött a meteorológiai tavasz – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. A Dunántúl középső és déli megyéiben nagy területen vékony hóréteg is maradt reggelre. Csaknem országszerte fagyott, a fagyzugokban mínusz 10 fok körüli minimumokat is regisztráltak.

Az OMSZ előrejelzése szerint kedden a nap első felében alapvetően derült vagy kissé felhős idő várható, majd délután északkelet felől felhősödés kezdődik,

az Alföld északkeleti részén már erősen felhős idő lesz a jellemző, ott este néhol kisebb havazás is kialakulhat.

Az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk, napközben az Észak-Alföldön és a Zemplén térségében erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5-10 fok között várható.

Havazás kedden Fotó: Időkép
Havazás kedden Fotó: Időkép

Szerdán hajnalban egy-egy hózápor kialakulhat, utána csapadék nem valószínű, túlnyomóan napos lesz az idő, a Dunától keletre lehet több felhő az égen. A szél nyugaton és keleten, északkeleten támadhat fel, máshol gyenge, mérsékelt marad. Reggel a fagyzugos tájakon -10 fok alá hűlhet le a levegő, de máshol is fagyos lesz a hajnal. Délután 5-8 fokos maximumokat mérhetünk, írja az Időkép.

Csütörtökön keleten, északkeleten felhősebb, máshol naposabb idő várható. Gyenge eső, havas eső északkeleten néhol előfordulhat. Már csak néhol egy-két helyen lehet élénk a szél. A fagyos reggel után 5-10 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Pénteken észak felől többször megnövekedhet a felhőzet, és helyenként zápor, hózápor is kialakulhat. Nyugaton és a Tiszántúlon élénk, néhol erős lehet az északi szél. Fagyos lesz a reggel, napközben 5-9 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Az Időkép előrejelzése szerint a hétvégén is marad az évszakhoz képest hidegebb idő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!