Ingyen kapnak egy szántót és szociális intézményeket az egyházak a kormánytól

2022. március 1. – 23:28

Másolás

Vágólapra másolva

Teljesen ingyen ad a kormány egy telket és szociális intézményeket egyházaknak – olvasható a kedd este megjelent Magyar Közlönyben. Az ingatlanok mellé minden ingóság is jár, ami szükséges a fenntartói feladatok ellátásához.

A kormányhatározat szerint a Magyarországi Evangélikus Egyház (a táblázatban megadott címek alapján) Nagyszénáson megkapja a Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum Rehabilitációs Intézményt, valamint az Idősek és Szenvedélybetegek Otthonát és egy szántót a Szénásponty horgásztó mellett.

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat a közlönyben megadott címek alapján megkapta a Békés Megyei Hajnal István Szolgáltató Centrum füzesgyarmati telephelyét, a Borostyánkert Otthont, valamint a DMJV Idősek és Csökkentlátók Otthonát. A Váci Egyházmegye a Pest Megyei Viktor Egyesített Szociális Intézmény Váci Otthonát kaphatta meg a táblázatban szereplő cím alapján.

A közlöny szerint az egyházak vállalják, hogy betartják az egyes ingatlanokhoz tartozó követeléseket, így a kiosztott területek között van Natura 2000 terület és Debrecen-hajdúböszörményi tölgyes is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!