Mind az öt ellenzéki javaslatot leszavazták a kormánypártok az igazságügyi bizottságban

2022. március 1. – 15:49

Másolás

Vágólapra másolva

A Fidesz leszavazta az ellenzék alaptörvény-módosításról szóló javaslatát, és ezzel az orosz érdeket választotta a magyar helyett – mondta Sebián-Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője az igazságügyi bizottság ülése után tartott közös ellenzéki sajtótájékoztatón. Az igazságügyi bizottság ellenzéki politikusai alaptörvény-módosítást kezdeményeztek, hogy csak akkor lehessen kilépni a NATO-ból, ha erre a magyar nép népszavazáson ad felhatalmazást. Az ellenzék szerint azzal, hogy a Fidesz leszavazta a javaslatot, az orosz érdeket választotta a magyar helyett.

„Orbán Viktor továbbra is azt szeretné, ha a magyarok megkérdezése nélkül is kiléptethetné hazánkat a NATO-ból, ha a Kremlből ezt kéri tőle a főnöke. Ez egy történelmi döntés és történelmi szégyen, ilyet csak orosz bábkormányok csinálnak a saját hazájuk ellen” – mondta a DK képviselője.

A sajtótájékoztatón Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese arról beszélt, hogy a Fidesz bűnszervezetként védi Völner Pált, ezért szavazta le az ellenzéki pártoknak azt a javaslatát, amely egy eseti bizottságot állított volna fel a Völner-ügy kivizsgálására. Erről ebben a cikkben írtunk részletesen.

Keresztes L. Lóránt, az LMP frakcióvezetője arról beszélt, hogy a kormány beterjesztett utolsó vitára az országgyűlés elé egy salátatörvényt, ami az egyházak hitéletével kapcsolatos, és ebben módosítanák az atomtörvényt. A képviselő szerint a módosítással az oroszok javára módosulna a jogszabályi környezet.

Gyüre Csaba, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának jobbikos alelnöke arról beszélt, hogy a vagyonnyilatkozatokra vonatkozó módosító javaslataikat is elutasították a kormánypártok. „Fontos, hogy a közpénzekkel is számoljanak el, mert Magyarország ma a korrupciós ranglistán előkelő helyen van világ- és európai szinten is” – mondta Gyüre Csaba.

„Ezernyi bizonyíték van arra, hogy az oroszok berágták magukat a magyar közéletbe, és ez is egy ok arra, hogy tüntessünk. Nemcsak azért, hogy legyen béke és hagyják élni az ukránokat, hanem azért is, hogy szabaduljunk meg Putyin érdekeltségeitől, amilyen az orosz kémbank is” – mondta Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese, aki bejelentette, hogy tüntetést tartanak kedden este 6 órától a Clark Ádám téren, a Nemzetközi Beruházási Bank épülete előtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!