Fegyházbüntetést kérnek a férfira, aki 2008-tól terrorizálta és szexuálisan bántalmazta a családját

2022. február 28. – 09:48

Másolás

Vágólapra másolva

Többrendbeli szexuális erőszak, személyi szabadság megsértése, kiskorú veszélyeztetése és kapcsolati erőszak miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség azzal a 42 éves férfival szemben, aki 2008–2009-től kezdődően szexuálisan és egyéb bántalmazással is rendszeresen gyötörte feleségét, nevelt lányait és vér szerinti gyermekeit az egyik Veszprém megyei faluban – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi feleségével, két nevelt lányával és hat közös gyermekükkel élt együtt. A kiskorú gyerekeket napi szinten bántalmazta, félelemben tartotta, puszta kézzel vesszővel, szerszámnyéllel vagy bottal bántotta. Feleségét is rendszeresen bántotta, fojtogatta. Emellett mind nevelt lányaihoz, mind a vér szerinti lány- és fiúgyermekeihez is szexuálisan közeledett, erőszakkal szexuális cselekmények eltűrésére kényszerítve őket. Nemcsak a nagyobb, de még a kisebb, tizenkét év alatti gyermekei sem voltak biztonságban.

Az ügyészség fegyházbüntetést kért rá a feltételes szabadságra helyezés lehetőségének mellőzésével, és kérték, hogy tiltsák el minden olyan foglalkozástól, illetve tevékenységtől, amikor tizennyolc év alatti személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, „illetve kiskorúval hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne, kiskorú gyermekei feletti szülői felügyeleti jogát pedig szüntesse meg.”

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!