Lemondott Méhkerék fideszes polgármestere, akit költségvetési csalás miatt jogerősen elítéltek

2022. február 28. – 17:42

Másolás

Vágólapra másolva

Lemond Méhkerék polgármesteri címéről a fideszes Tát Margit, miután február elején jogerősen felfüggesztett börtönre ítélték költségvetési csalás és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt. Lemondását Facebookon jelentette be, ahol azt is írta, lemond a román nemzetiségi önkormányzatban betöltött elnöki tisztségéről is.

Ebben azt is írja, megtiszteltetés és nehéz is volt Méhkerék polgármesterének lenni, „de nyugodtan mondhatom, hogy mindig a legnagyobb elköteleződéssel és a legjobb tudásom szerint igyekszem végezni a munkámat, szolgálni a közösségemet”.

Tát 2010-ben lett a kétezres lakosú Méhkerék polgármestere. Két évvel később, 2012-ben aztán egy pályázatot nyújtott be egy 31 millió forintos állami bűnmegelőzési programra. Ezt a programot aztán lepapírozta, csak a pénzt nem erre fordította, mert az elkönyvelt események nem valósultak meg.

A projekt színlelt lebonyolítására különböző nonprofit szervezetekkel, gazdasági társaságokkal, illetve magánszemélyekkel kötött színlelt megállapodásokat, amelyben hét másik vádlott is részt vett.

Mivel most Tát benyújtotta a lemondását, időközi polgármester-választást írnak ki Méhkeréken, ami nyár végén vagy ősszel lehet. Az MTI úgy tudja, jelöltként Tát ezen újra elindulna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!