Figyeljen az irataira, a veszélyhelyzet alatt hárommillió okmány érvényessége járt le

2022. február 28. – 11:49

Másolás

Vágólapra másolva

A kormányablakokért felelős miniszteri biztos, Domokos Péter a hűvösvölgyi kormányablak átadásakor az MTI tudósítójának elmondta: a járványidőszakban szükségessé váló home office ismeretlen volt az önkormányzati dolgozók számára, de sikerült átállni.

A személyes találkozások csökkentésével biztonságos ügyintézést tudnak nyújtani. Az online ügyintézés kiszélesítése rugalmasan illeszkedik a családok életébe. A videórendszeren keresztül működő virtuális kormányablakok már egyesítik a személyes kapcsolat nyújtotta bizalmat és az otthoni ügyintézés kényelmét. Ugyanakkor a személyes ügyintézés lehetősége is egyre bővül, hisz jelentős igény van rá.

A több tízmilliós beruházással a főváros 26. kormányablaka nyílt meg a Hűvösvölgyben, országszerte pedig már több mint 300 várja az ügyfeleket. Az emberek évente több mint tízmillió ügyet intéznek a kormányablakokban. Kiemelte, Magyarország legnagyobb szervezete csak akkor tud a jövőben is ilyen hatékony maradni, ha folyamatos az innováció.

Domokos Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy a veszélyhelyzet alatt lejárt mintegy 3 millió okmány érvényessége jelenleg június 30-ig tart. A miniszteri biztos azt kérte az ügyfelektől, ne hagyják az utolsó pillanatra ezek meghosszabbítását, mielőbb keressék fel valamelyik kormányablakot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!