Hatalmas bajt okoztam – írta az informatikus a főnökeinek, miután száznál is több számítógépet lopott el

2022. február 24. – 09:31

Másolás

Vágólapra másolva

Az erzsébetvárosi rendőrök azzal gyanúsítanak egy 39 éves informatikust, hogy több mint száz számítógépet lopott el munkahelyéről, egy felsőoktatási intézményből, írja az MTI.

A VII. kerületi rendőrkapitányság sikkasztás miatt folytat nyomozást a férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint 2021 szeptembere és 2022 februárja között több mint száz asztali számítógépet és projektorokat lopott el egy erzsébetvárosi felsőoktatási intézményből. Az intézményből február 21-én tettek feljelentést, miután az informatikus e-mailt küldött a vezetőségnek, amit így kezdett:

„hatalmas bajt okoztam”.

A rendőrség közlése szerint az üzenetben a férfi beismerte, hogy az elmúlt hónapokban eltulajdonította a kezelésére bízott számítógépeket.

A mintegy ötvenmillió forint értékű hiányt azért nem vették észre, mert a távoktatás miatt nem használták az informatikai eszközöket. A férfit a rendőrök sikkasztás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Az ellopott eszközök közül – amelyek egy részét zálogházba adta – a rendőrök tizenegy projektort, nyolcvanegy asztali számítógépet, hat laptopot, egy hangsugárzót, tizenegy monitort, hatvan memóriát, illetve hatvanhét videókártyát foglaltak le. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte, a nyomozás további szakaszában szabadlábon védekezhet – áll a rendőrségi közleményben.

Kövess minket Facebookon is!