Százezret nyerhet egy pályázaton az a tanár, aki a legjobban mutatja be az atomenergia előnyeit a diákoknak

2022. február 21. – 09:12

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Nukleáris Társaság hirdetett pályázatot a közoktatásban valamely természettudományos tantárgyat tanító tanároknak/tanárjelölteknek ‘A nukleáris energia pozitív bemutatása’ címmel. A tanároknak a pályázathoz legfeljebb 10 oldalban kell beadniuk egy egy tervet óratervet, foglalkozástervet tartalmazó elképzelést arra, hogy a diákok aktív bevonásával működő kurzusban, hogyan lehet a leghatékonyabban megmutatni a diákoknak, miért is jó az atomenergia.

A szervezet azt várja, mutassák be, hogy dolgozzák fel a nukleáris technika, az energia és a környezeti témaköröket, sőt, a megvalósult foglalkozásokhoz reflexiókat is várnak. Az első helyezett 100 000 forintot, a második 70 000-et, a harmadik pedig 50 000-et nyerhet.

"Az év elején új elnökséget választó, magát szakmai civilként meghatározó MNT saját közlése szerint feladatának tekinti, hogy elősegítse "a nukleáris technológiákkal kapcsolatos ismeretek oktatását – az általános és középiskolától kezdve az egyetemi oktatáson át a felnőttoktatásig", tájékoztassa a közvéleményt, és fellépjen – többek közt – az atomenergia “helytelen és ennél fogva a társadalomra veszélyes felhasználása ellen” – írja a pályázatot is kiszúró Napi.hu. A pályázatokat egyébként szeptember elsejéig várják.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!