48 esetben folytattak eljárást kék villogó jogosulatlan használata miatt tavaly

2022. február 21. – 10:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva


Az Országos Rendőr-főkapitányság az Rtl.hu-nak küldött tájékoztatása szerint tavaly összesen 48 esetben folytatott szabálysértési eljárást megkülönböztető jelzés jogosulatlan használata miatt. A rendőrség azt nem árulhatta el, hogy pontosan kiket büntettek meg, vagy kik ellen indult eljárás, sem azt, hogy a 48 érintett pontosan milyen büntetést kapott. A szabálysértési rendelet szerint ezért 20 és 40 ezer forintos büntetés szabható ki, már az is büntethető, ha valaki engedély nélkül tart kék villogót az autójában, anélkül hogy használná azt. Ebben az esetben 15 és 30 ezer forintos büntetés járhat.

Legutóbb Schadl György került be azzal a hírekbe, hogy görcsösen ragaszkodott az autója kék villogójához, hogy a buszsávban csapathassa. Schadl Györgyöt tavaly májusban a Villányi úton állította meg egy rendőr, hogy ellenőrizze, miért használ kék villogót. Schadlnál semmilyen irat nem volt, ezért felhívta a magán-mentőszolgálatot irányító ismerősét azzal, hogy

„egy jó képességű rendőr megállította, és baszakodik”,

majd át is adta a telefont a rendőrnek, hogy tisztázzák a problémát a magán-mentőszolgálat ügyvezetőjével.

A villogó úgy került a Škoda Superbre, hogy a Schadl cége által vásárolt autót átadták üzemeltetésre a Schadl ismerőse által vezetett magán-mentőszolgálat közhasznú nonprofit cégének, tartalékautóként. Így papíron minden rendben volt, a gyakorlatban azonban Schadl használta az autót és a villogót is, amivel tilosban is parkolhatott, és a buszsávban nyomulhatott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!