Rekordgyanús drogfogás: 460 milliót ér a lefoglalt százkilónyi kristály

2022. február 19. – 08:15

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint száz kilónyi kristályt, azaz pszichoaktív szert foglalt le a rendőrség, írja a police.hu. A lefoglalt mennyiség félmilliónyi adagnak felel meg, feketepiaci értéke közel 463 millió forint. A rendőrség szerint hasonló nagyságú fogásra még nem volt példa Magyarországon.

Az akció során először két dílert, apát és fiát fogták el. A 21 éves R. Erik Károly és 52 éves édesapja, R. Károly egy Borsod megyei településen és környékén árult drogot. A fiú irányította az üzletet, a beszerzésen és a szállításon kívül az árusításban is részt vett az apja.

R. Károlyt február 15-én fogták el az M3-as autópálya egyik pihenőjénél, miután Budapesten átvette a kábítószert. A nála lévő szatyorban egy kilónyi fehér, kristályos anyagot találtak a rendőrök. A férfi azt állította, hogy az anyag fürdősó, és félmillió forintot fizetett érte. A vizsgálat később megállapította, hogy pszichoaktív anyagról van szó. Ezzel egyidőben házkutatást tartottak a fiánál, akinél kábítószergyanús anyaggal szennyezett mérleget, mobiltelefont, 730 000 forintot és több arany ékszert találtak. Az elosztójukat is elfogták, a 32 éves Ö. Zoltán budapesti lakásából 100 kiló fehér, kristályos anyag került elő, erről is megállapította a szakértő, hogy kábítószer.

Mindhárom férfi ellen új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt indult eljárás. A rendőrség szerint nem kizárt, hogy a gyanúsítottak köre még bővülni fog.

A rendőrség által lefoglalt pszichoaktív szer – Fotó: police.hu
A rendőrség által lefoglalt pszichoaktív szer – Fotó: police.hu
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!