Elhitették a letartóztatott férfi barátnőjével, hogy Pintér Sándornál intézik el a szabadulást

2022. február 18. – 11:31

Másolás

Vágólapra másolva

Három ember, köztük egy ügyvéd és egy bíró ellen emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség „vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt”, olvasható az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a bíró – aki egy járásbíróságon dolgozott – egy emberkereskedelmi ügyben megtudta, hogy 2018 novemberében az egyik vádlottat le akarják tartóztatni. A bíró és ügyvédként dolgozó élettársa ismerték a vádlottat és annak barátnőjét, közölték velük az információt, hogy a letartóztatásra fel tudjanak készülni.

A letartóztatás után az ügyvédnő 13 millió forintot kért a vádlott barátnőjétől, hogy megszüntessék az őrizetet.

Azt állította, hogy a pénzt a belügyminiszternek és az ügyben másodfokon eljáró bírónak kell átadnia. A nő az ajánlatot elfogadta és 2019 februárjában előlegként félmillió forintot adott át az ügyvédnőnek.

Május elején hatásköri okokból megszüntették a vádlott letartóztatását, de a bíró azt állította neki, hogy a szabadulását ők intézték el, vagyis fizessék ki a fennmaradó 12,5 millió forintot. Ez persze nem volt igaz, senkit sem kerestek meg az ügyben.

A pénz egy részét kifizető, más ügyben letartóztatásban lévő nő beismerő vallomást tett, míg a bíró és élettársa tagadták a bűncselekmény elkövetését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!