Bekokainozva vezette a sofőr azt a furgont, ami 28 külföldivel a rakterében házfalnak csapódott Forráskúton

2022. február 18. – 09:02

Másolás

Vágólapra másolva

A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatását annak a belga sofőrnek, aki a héten 28 illegális határátlépőt csempészve egy lakóháznak hajtott, valamint kokaint és marihuánát is fogyasztott.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A gyanú szerint a sofőr egy belga kisteherautóval érkezett Magyarországra azért, hogy illegális határátlépőket csempésszen. Megbízója utasítására szerdán a hajnali órákban a szerb–magyar határon „meg nem engedett módon átkísért” külföldieket vett fel a raktérbe, majd velük Nyugat-Európa felé indult. Forráskúton áthaladva túl gyorsan vezetett, ezért későn vett észre egy útkereszteződést, elvesztette uralmát a teherautó felett, és egy ház falának csapódott.

A közlemény szerint a balesetben a raktérben szállított 28 külföldi közül 6 életveszélyes, 10 súlyos, míg 12 személy könnyű sérüléseket szenvedett, a sofőr sérülései is életveszélyesek. „Az ellátása során alkalmazott gyorsteszt a vizeletéből kokaint és marihuánát mutatott ki” – írta az ügyészség.

Az utasok a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

A jelenleg több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette és kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére – közölték. Az indítványról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a sofőr kórházi őrzési helyén fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!