Tavaly csaknem kétmilliót fizetett a BKK-nak az év bliccelője

2022. február 16. – 10:38

Másolás

Vágólapra másolva

Idén is összeállította az elmúlt év legmagasabb összegű büntetéseinek listáját a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A top 10-es lista azokat a negatív rekordokat tartalmazza, amelyeket csak többszöri felszólítás és végrehajtási eljárás után fizettek be a bliccelők.

A legmagasabb összeg 1 879 391 forint volt, de ez még mindig kevesebb mint a 2020-ban befizetett legnagyobb büntetés, amely 2 797 400 forintra rúgott.

A tavalyi legmagasabb összeget – amihez a pótdíjtartozások, a járulékok és a bliccelőt terhelő végrehajtási eljárások költségei is hozzáadódott – hat végrehajtási eljárás után fizették be. A többi rekorder ellen összesen 8 végrehajtási eljárás indult.

A BKK emlékeztet arra, hogy bár 2015-ben szigorítottak az ellenőrzéseken – többek közt egyre több járatra terjesztik ki az első ajtós felszállást –, így is több tízezer fizetési meghagyást és végrehajtási eljárást kell indítaniuk évente.

A fizetések elmulasztása nem olcsó mulatság, jelenleg 16 000 forint az alapdíj, ami 8000-re csökken, ha két napon belül megfizetik. Ha viszont a bírságot 30 napon belül nem rendezik, az eljárási díjakkal együtt 32 500 forintra nő a büntetés – majd, mint a toplista mutatja, akár milliós összeget is elérhet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!